به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار علي محرر، اظهار کرد: هنوز بهاي خريد تضميني برگ سبز چاي به کشاورزان پرداخت نشده اما با توجه به آنلاين بودن سيستم پرداخت بهاي برگ سبز چاي، مشخص بودن توليدکنندگان و شماره حسابهاي آنها در صورت دريافت اعتبار از دولت، حق چايکاران به صورت روزانه به آنها پرداخت ميشود.
وي افزود: قيمتگذاري مناسب از سوي دولت براي برگ سبز چاي که ?? درصد افزايش قيمت برگ سبز درجه دو و ?? درصد افزايش قيمت برگ سبز درجه يک را به همراه داشت، تعريف رديف بودجه مستقل براي خريد تضميني برگ سبز چاي، بهزراعي و آمادهسازي باغات انگيزه مضاعفي براي چايکاران شده است.
رييس سازمان چاي ادامه داد: گرچه بهزراعي باغها و شرايط جوي ميتواند در کيفيت برگ سبز چاي تاثيرگذار باشد اما يکي از مهمترين عوامل ارتقاي سطح کيفي محصول، زمان و چگونگي برداشت آن بوده که اگر چايکاران انگيزه کافي داشته باشند به بهترين نحو محصولشان را برداشت کنند.
برنامهريزي براي تبليغ چاي ايراني
محرر گفت: يکي از مهمترين مسائل در چاي ايراني موضوع بازرگاني و بازاريابي است که با توجه به واگذاري اين وظيفه به وزارت جهاد کشاورزي در راستاي قانون تمرکز وظايف بخش کشاورزي، برنامهريزيها براي تبليغ چاي ايراني صورت گرفته تا بتوانيم با تقويت بازار چاي خشک ايراني و افزايش انگيزه مردم براي مصرف توليد داخل، چايکاران را به افزايش کمي و کيفي توليد ترغيب کنيم.
وي پيشبيني کرد: با توجه به پتانسيل موجود، سطح زير کشت باغات و ميزان بهرهوري در واحد سطح ??? تا ??? هزار تن برگ سبز از باغات چاي برداشت شود که از اين ميزان حدود ?? هزار تن چاي خشک استحصال خواهد شد.
مرجع : خبرگزاري ايسنا